Logo gemeentenieuwsonline.nl
Herman Soepenberg van Quadraam (rechts) en Mark van Westerlaak van de Groene Allianties de Liemers ondertekenden woensdag 27 februari de Verklaring van Verbinding. “Het is belangrijk om met elkaar iets te doen om de leefbaarheid te verbeteren.” (foto: Quadraam)
Herman Soepenberg van Quadraam (rechts) en Mark van Westerlaak van de Groene Allianties de Liemers ondertekenden woensdag 27 februari de Verklaring van Verbinding. “Het is belangrijk om met elkaar iets te doen om de leefbaarheid te verbeteren.” (foto: Quadraam) (Foto: Quadraam)

Quadraam sluit zich aan bij de Groene Allianties

LIEMERS - Met het ondertekenen van de Verklaring van Verbinding is scholengroep Quadraam sinds woensdag 27 februari officieel een Groene Alliantie. Quadraam zegt daarmee toe actief te willen bijdragen aan de duurzame missie in de Liemers.

Bij Quadraam en de veertien aangesloten scholen staat duurzaamheid hoog op de agenda. De meeste schoolgebouwen zijn inmiddels voorzien van zonnepanelen. En daar waar mogelijk, werkt de scholengroep aan andere duurzame oplossingen. Als Groene Alliantie zegt Quadraam toe om de eigen, individuele kracht te koppelen aan de collectieve kracht in de Liemers. Om zo mede te zorgen voor een duurzame regio.

Al vijftig deelnemers

Inmiddels hebben zo’n vijftig instellingen en organisaties de Verklaring van Verbinding ondertekend. Een goed teken, aldus Mark van Westerlaak en Wim Nabbe namens de initiatiefnemers. “Onze overtuiging is dat juist in de samenwerking kansen liggen voor mooie initiatieven, aanpakken en oplossingen.”

Zelfde doelen

Voor Quadraam was het vanzelfsprekend om aan te sluiten. “De jeugd die straks de effecten van onze inspanningen gaat merken, zit nu op onze scholen”, zegt Herman Soepenberg, directeur Financiën & Vastgoed van Quadraam. Hij zegt ook: "Hoe mooi zou het zijn om deze jongeren meer te betrekken bij de mogelijkheden en oplossingen.”

Tussenstand

Op 10 april, precies een halfjaar na de start van het initiatief, wordt met alle ondertekenaars de balans opgemaakt. Concrete stappen is de bedoeling. "Krachten bundelen, delen en verder komen”, zegt Wim Nabbe. Kijk voor meer info op: www.gadeliemers.nl.

Meer berichten