Basketiers'71: Sportbeleving M & M

ZEVENAAR - Zullen ons eerst voorstellen, Mike & Mark Peters. Jaren actief bij Basketiers’71, gaan 'nieuws' beginnen. Sportbelevingen, ervaringen beschrijven vanuit de vereniging. Belevingen zullen regelmatig verschijnen. In de plaatselijke, regionale, dag, weekbladen, de sociale media kanalen. Nu de aftrap, basketbaltermen, de sprongbal.

Speelzaterdag, 9 maart. Speelvelden zijn helemaal opgebouwd. Tribunes stromen vol, spandoeken, slingers opgehangen. Er staat iets bijzonders te gebeuren. U16 – 1 tegen Black stars, kampioenschapswedstrijd.

Beker gepoetst, medailles op tafel, bloemen staan klaar, taart gehaald. Spanning op de gezichten team, coaches, begeleiders, toeschouwers. Hele seizoen keihard voor gewerkt, met zijn allen naar toegeleefd. Vandaag moet het gebeuren, vele harde, noeste arbeid gaat zijn vruchten afwerpen.

Eerste kwart is duidelijk, geen gewone wedstrijd, kleine achterstand wordt opgelopen. Enigszins zorgelijke gezichten , coach vraagt een time-out, toeschouwers moedigen aan. Die laatste stimulans, van boven, de tribune, geeft extra energie wat nodig is. Normale spelritme wordt gevonden, de bal wordt rond gespeeld, de spanning is eraf. Veilige marge van tien punten, wordt langzaam uitgebouwd, veilig gesteld. Laatste fluitsignaal klinkt, 78 – 52, het 'We are the champions' van Queen schalt door de sporthal. Huldigingsceremonie gejuich, confetti, ballonnen, de beker, een korte speech.

Sinds vele seizoenen weer een jeugdteam kampioen, U14-1 verliest van VBV met 40 - 50. H1 wint van Snipers met 77 – 46, is deze speelzaterdag heel even bijzaak.