Logo gemeentenieuwsonline.nl
Sportrolstoel voor bijvoorbeeld rolstoelbasketbal.
Sportrolstoel voor bijvoorbeeld rolstoelbasketbal. (Foto: Rechtenvrij)

Een sporthulpmiddel op maat uitproberen? In de regio Arnhem start Wheels2Sport!

ARNHEM - Vanaf 1 maart is Wheels2Sport beschikbaar voor inwoners van de regio Arnhem. Wat is Wheels2Sport en waarom zou je hier gebruik van willen maken?

Sport en bewegen houdt je fit. En het geeft plezier. Maar welke sport past het best bij jou? En waar vind je de benodigde sporthulpmiddelen? Wheels2Sport zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking binnen de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past.

Wheels2Sport is meer dan alleen een sportrolstoel of handbike uitleen, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Indien nodig wordt het product afgeleverd op een gewenste locatie. Bovendien zitten er geen kosten verbonden aan deze dienst!

In de uitleenpool van Wheels2Sport zijn zeven hulpmiddelen beschikbaar, te weten de ADL-rolstoel, all court sportrolstoel, elektrische sportrolstoel, handbike, aankoppelbare handbike, rugby sportrolstoel en de racerunner.

De dienst wordt mede mogelijk gemaakt door Uniek Sporten in samenwerking met het Johanna Kinderfonds, Dullertstichting en Fonds Gehandicaptensport. Meer informatie via wheels2sport@welzorg.nl of ga naar www.unieksporten.nl/wheels2sport.

Meer berichten