Logo gemeentenieuwsonline.nl
Henk Kemperman, bestuurslid algemene zaken, bezocht Gerard Welling om hem de bloemen te overhandigen voor zijn 50-jarig lidmaatschap van TTV Zevenaar.
Henk Kemperman, bestuurslid algemene zaken, bezocht Gerard Welling om hem de bloemen te overhandigen voor zijn 50-jarig lidmaatschap van TTV Zevenaar. (Foto pr)

Gerard Welling 50 jaar lid van TTV Zevenaar

ZEVENAAR - Het is weinigen gegeven langer dan 60 jaar actief te zijn in de sport: als sporter, bestuurslid of commissielid. Gerard Welling is er zo een. Zowel bij de wandelsport, het voetbal, bedrijfscompetitie tafeltennis bij de Kema, de afdeling Gelre en al 50 jaar bij tafeltennisvereniging Zevenaar.

Door Piet van Breukelen

Nadat Gerard Welling zich in 1969 aanmeldde bij het toenmalige DES in Zevenaar, was al snel duidelijk dat hij naast actief tafeltennissen ook graag meedacht over het reilen en zeilen van de club. Niet gek dus dat hij jarenlang als secretaris in het bestuur zat en later ook voor de afdeling veel werk verzette als wedstrijdsecretaris en als redacteur en drukker van het maandelijkse tafeltennisbulletin van de afdeling Gelre. Datzelfde deed hij voor het clubblad van DES (Deslag) en na de fusie met TTV Lentenmorgen (1996) voor het clubblad van TTV Zevenaar (de Batweter). Om dat goed te kunnen doen had hij een slaapkamer laten ombouwen tot kantoorruimte die alleen maar tafeltennis uitademde.

De inmiddels 86-jarige Welling is thans niet meer actief voor de vereniging, maar was jarenlang het kloppend hart van de club, waarin hij vele functies bekleedde en zeer actief was in allerlei commissies. Zo bleef hij ook nauw betrokken bij de club nadat hij rond zijn 73e een punt moest zetten achter zijn actieve tafeltennisloopbaan vanwege een heupoperatie. Voor zijn inspanningen is Welling ondertussen gehuldigd door de afdeling, is hij erelid van TTV Zevenaar en heeft hij een koninklijke onderscheiding gekregen. Het vrijwilligerswerk is gedaan, maar TTV Zevenaar laat hij niet los: hij blijft lid.

Meer berichten