Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Esther Wittenberg)
(foto: Esther Wittenberg)

Workshop Hundertwasser bij Kreatieve Kring Westervoort

WESTERVOORT - Laat u meeslepen in de wondere wereld van Friedrich Hundertwasser! Wie schildert er mee in de stijl van deze zeer bevlogen kunstenaar/architect (1928-2000) uit Wenen?

De Kreatieve Kring Westervoort biedt een aansprekende workshop aan, bestaande uit drie lessen van 2,5 uur, en wel op woensdagavond 13, 20 en 27 maart van 19.30-22.00 uur. Leslocatie: Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort.

Hundertwassers grote passie en leermeester is de natuur geweest. Natuurbescherming en mensvriendelijk wonen staan centraal in zijn werk. Zijn architectuur en schilderijen zien er vrolijk en kleurrijk uit. Zijn bekende, fantasierijke 'Hundertwasserhaus' in Wenen is hier een goed voorbeeld van. Rechte lijnen ontbreken, alles stroomt, golft en spiraalt in uitbundige kleuren. In deze workshop gaat u samen 'Hundertwasser-en', ieder in een eigen spel van vorm, kleur en symboliek. Een bijzondere ervaring!

De workshop is ook geschikt voor beginners, want teken/schilderervaring is niet nodig. Voor aanmelding en informatie kan contact worden opgenomen met Riky Rothengatter, 026 3119659 of raadpleeg www.kreatievekringwestervoort.nl.

Meer berichten