Lady's Day bij Basketiers'71

ZEVENAAR - Basketiers’71: Lady’s Day. Zo noemen wij dat binnen de vereniging als beide damesteams thuis spelen. Speelzaterdag 2 februari was dit het geval.

Dames 2 trad aan tegen Trajanum, vertraagde start, techniek liet ons in de steek. Ouderwetste sheets, pennen, moesten uit de kast, de koffer worden gehaald. Lag het daar aan, dat zullen we nooit weten, wedstrijdstart was geen goede. Eerste kwart 2 – 10 achter, flink werk aan de winkel. Tweede kwart wilde ook niet echt vlotten, met 8 – 22, werd de kleedkamer opgezocht.

Donderspeech van liefst 10 minuten, zou dat alles recht kunnen zetten. Er werd uit een ander vaatje getapt, ploegen werden gelijkwaardiger 19 – 33. Het laatste, beslissende kwart, alles geven, alle risico, was niet genoeg: 25 – 45 verloren. De eerste helft was geen beste, een achterstand die niet meer kon worden ingelopen. Biedt zeker wel perspectief voor de komende wedstrijden, de strijd vanaf het begin leveren!

Dames 1 tegen Batouwe, strijd in de onderste regionen, strijd om het klassenbehoud. Moest gewonnen worden, om de aansluiting in deze te kunnen behouden. Was niet tegen dovenmansoren gezegd, droomstart 12 – 0 voorsprong werd genomen. De angel leek uit de wedstrijd, het talrijke publiek ging rustig achterover zitten.

De voorsprong bleef heen en weer schommelen, leek veilig te zijn, punten waren bijna binnen. In het laatste kwart, dreigde het nog even mis te gaan, toen de marge nog maar drie punten was. Het hoofd koel houden, de bal rondspelen, de speeltijd uitspelen, een winst van 67 – 59.