Een koninklijke zaterdag bij Basketiers'71:

ZEVENAAR - Een koninklijke zaterdag. De trouwdag van ons koningspaar, was het ook een speelzaterdag.

De U14- 2 trad aan tegen BCE’78. vlotte start, snelle voorsprong. Was wel ruim, net niet beslissend genoeg, de spanning bleef tot het eind. In de laatste periode werd de overwinning echt veilig gesteld 57 – 37.

De U12 tegen Arnhem Eagleas, met tien man sterk trad de thuisploeg aan. Alles was er aan gelegen, om een goed prestatie neer te zetten, dit bleek in de uitvoering.

Bij rust de voorsprong van 24 – 10. Er stond nog een 2e helft op jet programma. Niets leek de U12 te stoppen, een speler die ziek uit viel, twee ijszakken voor blessures. Een dik verdiende overwinning met 54 – 18 kon worden bijgeschreven.

De U22 tegen BCE’78, ken een vliegende start voorsprong van liefst 8 – 0. Dit biedt profijt, zeker geen zeker zekerheid voor de overwinning, nu wel 65 – 53.

De U14 – 1 tegen WSW, strijd in onderste regionen, de strijd om de rode lantaarn. De kwaliteit was niet goed, de spanning vergoedde veel, de eerste winst van het seizoen zat erin. Helaas mede dankzij drie overmoedige drieschotpogingen, die net mis gingen, werd het 48 – 55.

De U16 – 2 tegen aartsrivaal Pigeons, ga je als basketballiefhebber altijd voor zitten. Ploegen waren aan elkaar gewaagd, over en weer vielen de punten, geen grote verschillen. Scores vielen de laatste periode nauwelijks, wel genoeg voor de winst 40 – 38.

Vijf wedstrijden, werden er vier gewonnen, we voelden ons de koning te rijk.