Logo gemeentenieuwsonline.nl
Ignar Rip (midden) krijgt uit handen van Henk Vellekoop en Lilianne Leenders van Rotary Liemers de cheque voor het project Eindeloos Musiceren. (foto: Rotary Zevenaar)
Ignar Rip (midden) krijgt uit handen van Henk Vellekoop en Lilianne Leenders van Rotary Liemers de cheque voor het project Eindeloos Musiceren. (foto: Rotary Zevenaar) (Foto: Rotary Zevenaar)

Liever de Liemers Fietsronde levert 10.703 euro op voor Eindeloos Musiceren

ZEVENAAR - Met een bedrag van 10.703 euro werd Ignar Rip van Eindeloos Musiceren afgelopen week verrast. Het bedrag is de opbrengst van de Liever de Liemers Fietsronde van Rotary Zevenaar.

“Wat een bedrag”, was de reactie van Ignar Rip, de drijvende kracht achter het project Eindeloos Musiceren, als hij de cheque in ontvangst neemt. “Daar kunnen we heel wat mee doen.” Het project is erop gericht muziek toegankelijk te maken voor kwetsbare ouderen, met name mensen met dementie. Met de opbrengst kunnen onder andere vrijwilligers worden opgeleid, zodat zij deze mensen kunnen begeleiden bij het terug horen van muziek uit hun jeugd. Ook abonnementen op iTunes en bijvoorbeeld iPods kunnen met de sponsoropbrengst worden gekocht. “Inmiddels is bewezen dat muziek een gunstig effect heeft op de mentale gezondheid van de dementerenden zelf. Maar ook goed is voor hun omgeving; zij krijgen voor heel even hun ‘oude’ dierbare weer terug in het nu”, liet Henk Vellekoop bij de overhandiging weten.

Fietsronde 2019

Vellekoop: “Met de Liever de Liemers Fietsronde willen we het beste uit de Liemers naar boven halen.” Fundraising is een belangrijk onderdeel van het concept. “We willen iets doen voor kwetsbare mensen in de regio. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor Eindeloos Musiceren als goed doel”, aldus Vellekoop. De fietsronde zelf bracht 10.000 euro op. De resterende 703 euro komt van het oudste lid van de Rotaryclub, die de opbrengst van zijn verjaardagsconcert sponsorde.

De volgende Liever de Liemers Fietsronde staat gepland op 29 september.

Meer berichten