Opgegroeid met ouder(s) met psychische of verslavingsproblematiek? Start gespreksgroep voor volwassenen in Zevenaar

ZEVENAAR - In Zevenaar start woensdagochtend 27 maart een gespreksgroep voor volwassenen (vanaf 23 jaar) die zijn opgegroeid in een gezin met (een) ouder(s) met psychische problemen.

Opgroeien in een gezin met een psychisch zieke ouder kan erg belastend zijn. "Mogelijk wist u als kind vaak niet waar u aan toe was, hebt u zich regelmatig aan uw lot overgelaten gevoeld. Misschien hebt u op jonge leeftijd veel zorgtaken overgenomen. Niet alleen in de jeugd maar ook op latere leeftijd kunt u last hebben van deze achtergrond.

U hebt bijvoorbeeld de neiging zich snel verantwoordelijk te voelen, u hebt moeite met vertrouwen en het aangeven van grenzen of denkt vaak (eerst) aan anderen. Daarnaast kan de vraag spelen hoe u als volwassene de relatie met uw ouders vormgeeft.

Uit ervaring met eerdere groepen blijkt het zeer verhelderend om hier aan de hand van specifieke thema’s met lotgenoten over te praten. Per bijeenkomst staat een thema centraal zoals grenzen stellen, loyaliteit, het uiten van gevoelens, afstand en nabijheid. Verder is er veel gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers.

De gespreksgroep bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. Er is plaats voor minimaal vier en maximaal acht deelnemers. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Voorafgaand vindt een kennismakingsgesprek plaats met de cursusbegeleiding. Deelnemen kan mits u woonachtig bent in ons werkgebied, te weten Gemeente Montferland, Doetinchem, Zevenaar, Duiven of Doesburg.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met GGNet Preventie, telefoon 088 9331180 of e-mail: preventie@ggnet.nl."