Logo gemeentenieuwsonline.nl
Keramiek. (foto: Gerda Drenth)
Keramiek. (foto: Gerda Drenth) (Foto: Gerda Drenth)

Keramiek, kunst op verpakkingsmaterialen en fotokunst bij Expo-Angerlo in de Galluskerk

ANGERLO - In de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo met keramiek van Gerda Drenth uit Doesburg, kunst op verpakkingsmaterialen van Jenny Piso uit Leeuwarden en fotokunst van Lisanne van Bergen uit Zelhem. De expositie is te zien van 17 februari t/m 17 maart 2019, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Mensfiguren en fantasievolle doosjes bepalen veelal het onderwerp van het werk van Gerda. Humor en kwetsbaarheid zijn daarbij de onmisbare ingrediënten. De figuren zijn alle met de hand opgebouwd en voor de afwerking maakt zij gebruik van kleurige en vaak experimentele glazuren, oxiden en pigmenten. Naast het werken met de “gewone” rivierklei maakt zij af en toe een uitstapje naar de moeilijker verwerkbare porseleinklei.

Lisanne studeerde als grafisch vormgever af aan de Academie Minerva in Groningen. Naast het schilderen en het fotograferen in opdracht laat ze hier foto’s van haar vrije werk zien. Bloemen zijn haar grootste inspiratiebron van haar vrije werk. In de serie “licht op bloemen” draait alles om het verborgen leven in een bloem door in een andere context te plaatsen.

Jenny is geboren in Canada, opgegroeid in Friesland. Zij had een succesvolle carrière als grafisch ontwerper en werkt nu als autonoom kunstenaar. Jenny vindt humor heel belangrijk, dat relativeert. In deze tentoonstelling laat zij werk zien gemaakt op heel verschillende verpakkingsmaterialen. De verpakking krijgt een andere functie en een andere boodschap.

De fluitist Jan Baggerman zal de opening op zondag 17 februari muzikaal opluisteren.

Meer berichten