Naam Turmac moet blijven

ZEVENAAR - De initiatiefgroep Bli-if Altied Turmac vindt dat de vele culturele activiteiten, die in het verleden met veel succes door Turmac geïnitieerd werden, ontegenzeggelijk rappelleren aan de culturele activiteiten die vanaf zomer 2019 in het voormalige Turmac-gebouw 12 zullen plaatsvinden.

Zowel in de Liemers als in de gemeente Zevenaar gaan daarom al een lange tijd veel stemmen op om de werknaam Hal 12 te laten vervallen en de hal Turmac te noemen. Ook de oud-werknemers van Turmac zien de naam liever veranderen in Turmac Hal nog voordat alle partners in de hal aanwezig zijn en de officiële opening heeft plaats gevonden. Tom Zwollo, Ivo Olthof (ex-werknemers van Turmac) en Ab Hendriks zijn daartoe een burgerinitiatief gestart om de naam Turmac Hal definitief op de gevel van gebouw 12 te krijgen.

De initiatiefgroep heeft een petitie geplaatst op www.petities.nl "Wij rekenen erop dat alle sympathisanten, dat zijn ex-werknemers van Turmac, de inwoners van de Liemers en daarbuiten, de petitie zullen tekenen", vertelt Tom Zwollo.

De initiatiefgroep vindt dat Turmac daadwerkelijk een bijdrage heeft geleverd aan de culturele activiteiten in Zevenaar. "Turmac heeft een blijvende belangstelling getoond voor de moderne kunst. In 1960 legde de toenmalige directeur Alexander Orlow de beroemde Peter Stuyvesantcollectie aan met kunstwerken van onder meer Appel, Armando en Corneille.

Wie meer wil weten over de initiatiefgroep Bli-jf Altied Turmac of over de petitie kan contact opnemen met Tom Zwollo, telefoon 06 53323410 of via email t.zwollo@upcmail.nl.