Foto:

De avonturen van Hugo Boschker..

De 70-jarige Hugo Boschker uit Duiven vertelt in De WijKern over zijn avonturen in Zuid-Afrika, waar hij was voor deelname aan de Wereldkampioenschappen triatlon.

DUIVEN - Hugo Boschker verzorgt op 26 februari a.s. een presentatie over Zuid-Afrika in de WijKern.

Van jongs af aan is Hugo al sportief bezig met zwemmen, fietsen, schaatsen en hardlopen. Deze vier sporten beoefent hij nog steeds met veel plezier. Toen Hugo in Duiven kwam wonen is hij begonnen met de triatlonsport en 30 jaar later is hij in de categorie 70-75 in Helsingor (Denemarken) Europees kampioen en is hij 5e op het WK in Port Elizabeth in Zuid Afrika. Aansluitend op dit WK heeft Hugo samen met zijn vrouw en zoon een 10-daagse reis gemaakt van Port Elizabeth via Kaap De Goede Hoop naar Kaapstad.

Zuid Afrika is een land met extreme tegenstellingen en een complexe geschiedenis. Maar ook met een overweldigende natuur. De West Kaap met zijn woeste kusten en gloeiende hellingen. De wijn en de vele handel die daar plaats vindt. Een fascinerend land met nog veel Hollandse invloeden. Kaapstad bijgenaamd de Moederstad, is de hoofdplaats van de provincie West-Kaap en is het wetgevend centrum van Zuid-Afrika. De stad maakt deel uit van de gemeente Kaapstad, die ongeveer 2,9 miljoen inwoners heeft. Kortom, dit belooft een boeiende lezing en presentatie te worden! U bent van harte welkom op 26 februari, de zaal is open om 19.00 uur, de presentatie is van 19.30 tot 21.00 uur. De entree bedraagt € 2,50 inclusief een glaasje Zuid-Afrikaanse wijn na afloop. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Er kan niet gepind worden. Aanmelden wordt op prijs gesteld. De WijKern bevindt zich op Eilandplein 300, 6922 ER Duiven. De ingang is aan de Vlielandlaan (onder wooncomplex De Waddenborgh)

Voor meer informatie over De WijKern: www.dewijkern.nl