Logo gemeentenieuwsonline.nl
De jubilarissen kijken terecht blij en trots met hun onderscheidingen en bloemen. Van links naar rechts: An van der Spoel, Thea Thomassen, Thea Slagmeulen, Alies Rutgers, Rini Foeken, Piet van Breukelen, Vera van Breukelen en Maas Foeken. (foto: Fons Pieper)
De jubilarissen kijken terecht blij en trots met hun onderscheidingen en bloemen. Van links naar rechts: An van der Spoel, Thea Thomassen, Thea Slagmeulen, Alies Rutgers, Rini Foeken, Piet van Breukelen, Vera van Breukelen en Maas Foeken. (foto: Fons Pieper) (Foto: Fons Pieper)

Jubilarissen Zonnebloemafdeling Zevenaar-West gehuldigd

ZEVENAAR - In het jaar dat de Zonnebloem haar zeventigste verjaardag viert heeft de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West tijdens de vrijwilligersvergadering van 28 januari haar jubilarissen, An van der Spoel, Piet van Breukelen, Maas Foeken, Rini Foeken, Thea Slagmeulen, Alies Rutgers (allen tien jaar), Thea Thomassen (vijftien) en Vera van Breukelen (vijfentwintig) gehuldigd.

Door Jopie Boone

Zij ontvingen een zilveren speld met bijbehorende oorkonde (10) een bronzen waarderingsbeeld (15) en een gouden speld (25) met oorkonde en voor allen was er een mooie bos bloemen.
Het feit dat de afdeling Zevenaar-West zoveel jubilarissen heeft zegt wel iets over de betrokkenheid van deze mensen met de gasten van de Zonnebloem. Een ieder beleeft dit op zijn eigen manier!
Er zijn vrijwilligers die om de twee weken hun gasten bezoeken omdat die niet meer aan de activiteiten mee kunnen doen. Het omgaan met gasten wordt door de vrijwilligers gezien als een mooie en zinvolle vrijetijdsbesteding die zeer gewaardeerd wordt door de gasten die zij bezoeken.
Het is soms ook wel zwaar en moeilijk, zeker als het een gehandicapte gast betreft. Maar mooi is het dan om samen met je gast te zingen omdat je elkaar zo goed aanvoelt. Veel gasten kijken uit naar de bezoekjes van de vrijwilligers, met wie ze vaak ook een bijzondere band hebben opgebouwd en gesprekken voeren over hun leven.
De Zonnebloemafdeling Zevenaar-West is dan ook heel blij met alle vrijwilligers die veel werk verzetten: zowel voor hun gast als voor de organisatie. Mooi is het dan ook deze mensen een keer in het zonnetje te kunnen zetten.

Meer berichten