Logo gemeentenieuwsonline.nl
Van links naar rechts: Xayenne, Nika, Lotte, Mila, Robin en Emma. (foto: I. de Wit)
Van links naar rechts: Xayenne, Nika, Lotte, Mila, Robin en Emma. (foto: I. de Wit) (Foto: I. de Wit)

Medaille voor Aldo-meisje

REGIO - Zaterdag 26 januari vond in Doetinchem de eerste voorronde van de 6de divisie turnen plaats. Van Aldo deden hier twaalf meisjes aan mee.

Emma Blijderveen, Xayenne Smit en Robin Giezen turnden als instappers voor het eerst een wedstrijd. Zij hebben het ondanks de spanning heel goed gedaan. Robin haalde zelfs met een tweede plaats het podium. Maar ook Emma met een 5de plaats en Xayenne met een 6de plaats mogen tevreden zijn.

In de tweede ronde turnden bij de pupillen 1 Nika Dekker, Mila van Erven en Lotte van Raalte. Ook voor Lotte was het haar eerste wedstrijd. Ook deze meisjes turnden een goede wedstrijd waarbij Mila zelfs 1ste werd op sprong en Nika tweede op brug. Nika eindigde op een achtste plaats, Mila op een veertiende plaats en Lotte direct daaronder op een vijftiendde plaats.

In de derde ronde werd op twee velden tegelijk door Aldo-meisjes geturnd. In baan 1 turnden de pupillen 2. Hieraan deden Maartje Rondon, Iris Visser en Shannon van der Linde mee. Ook voor Shannon was dit haar eerste wedstrijd. Maartje eindigde hier op een 5de plaats, waarbij ze op vloer een mooie 3de plaats haalde. Iris werd veertiende en Shannon negentiende. In baan 2 turnden Marit Bohmer en Anna van Reenen bij jeugd 1. Marit eindigde op de zevende plaats en Anna op de zestiende.

Bij jeugd 2 turnde Mara Tacke voor het eerst keuzeoefenstof. Zij eindigde als vierde, waarbij zij tweede werd op sprong en brug. Alle meisjes hebben goed geturnd en alle onderdelen die verwacht werden kunnen uitvoeren. De volgende plaatsingswedstrijd is op 23 februari.

Meer berichten