Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Hongaars Vioolconcert

DUIVEN - Geniet op 20 februari van een Literair Hongaars vioolconcert uitgevoerd door Alexej Pevzner en Arthur Ornée bij Kunstwerk! de Bibliotheek, in samenwerking met de Ogtent in Duiven. Alexej en Arthur spelen duetten voor twee violen van Béla Bártok.

De duetten worden afgewisseld met fragmenten uit de Hongaarse literatuur van Lászlo Darvasi, Dezso Kosztolányi en Sándor Márai. Deze fragmenten worden voorgelezen door Walter Jansen. De muziek fungeert tijdens deze avond als rode draad.

Alexej Pevzner is in Moskou geboren en begon op zesjarige leeftijd onder leiding van zijn vader viool te spelen. Later bezocht hij het conservatorium in Moskou. Sinds 1990 woont hij in Nederland en voltooide hier zijn vioolopleiding . Alexej is tweede concertmeester bij het Gelders Orkest en is onder meer dirigent van Arnhem Sinfoniëtta. Tijdens dit concert, speelt hij samen met Arthur Ornée, plaatsvervangend aanvoerder tweede viool bij het Gelders Orkest. Walter Jansen is bekend van Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp en het Colofon in Arnhem.

Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers - de Ogtent, Remigiusplein 9 Duiven. Datum: 20 februari. Aanvang: 20.00 uur. Entree 7,50 euro. Reserveren: m.peeters@liemerskunstwerk.nl of info@eenpassievoorboeken.nl; Kaartverkoop: Kunstwerk! de Bibliotheek in Duiven, Westervoort, Zevenaar en Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp.

Meer berichten