Logo gemeentenieuwsonline.nl
HCC-avond in Ons Huis. (foto: HCC Zevenaar)
HCC-avond in Ons Huis. (foto: HCC Zevenaar) (Foto: HCC Zevenaar)

De HCC Computeravonden: Freeware

ZEVENAAR - Op donderdag 7 februari verzorgt de HCC weer met zijn maandelijkse computeravond. De avonden worden gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Freeware is een gangbare benaming voor software waarvan de auteur een licentie heeft verleend tot gebruik en verdere verspreiding in ongewijzigde vorm, zonder daarvoor vergoeding te vragen. Hierdoor is deze software gratis te gebruiken.

Wat wordt er onder andere besproken: CCleaner, een programma waarmee je op een veilige manier de computer kunt opschonen. Recuva, een programma waarmee je verwijderde bestanden kunt terughalen; Speccy, een programma waarmee informatie wordt verzameld van jouw computer, over de hardware zodat je precies kunt nagaan hoe de computer is opgebouwd. Spyware Blaster, een programma die de installatie voorkomt van spyware en andere ongewenste software. Teamviewer, een programma waarmee je een verbinding tot stand brengt met een andere computer. Revo Uninstaller, een programma voor het grondig verwijderen van programma's.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Linux en Raspberry Pi, Windows, Office, Video bewerken en Adobe Fotoshop.

De toegang is vrij voor HCC-leden; ook niet-leden zijn welkom; zij betalen vier euro per avond.

Meer berichten