Logo gemeentenieuwsonline.nl

Succesvolle dag voor LIOS Lobith

Medaillewinnaars Lios Lobith. (foto: Katelijn Nissen)
Medaillewinnaars Lios Lobith. (foto: Katelijn Nissen)

DIDAM - Op 13 januari heeft de eerste wedstrijd van de vijfde divisie plaatsgevonden in de nieuwe turnhal in Didam. Lios Lobith nam de organisatie voor haar rekening.

Als eersten waren Lieke, Mila en Sofie aan de beurt. Mila turnde een goede wedstrijd met het eerste cijfer op brug en dat werd beloond met de bronzen medaille. Sofie scoorde het tweede cijfer op sprong en behaalde een knappe elfde plaats. Lieke liet een mooie balk oefening zien en werd uiteindelijk zestiende. Daarna volgde Fay, Janne en Jente. Fay behaalde het vierde cijfer van de dag op brug en werd elfde. Janne heeft voor het eerst radslag op balk gedaan en werd zestiende. Jente turnde drie goede toestellen maar op de balk maakte zij een aantal foutjes, zij is 25e geworden.

Ook de jeugd 2 dames heeft een goede wedstrijd geturnd. Bente is met het vierde cijfer op balk geëindigd op een veertiende plaats. Kayi heeft al een tijd niet kunnen trainen, maar besloot toch mee te doen met de wedstrijd, en met succes. Zij behaalde het derde cijfer op brug en werd hiermee knap elfde. Sophie behaalde het tweede cijfer op balk; dit werd beloond met een bronzen medaille. Iris turnde op alle vier de toestellen optimaal en mocht de gouden medaille mee naar huis nemen.

In de laatste ronde was het de beurt aan Frederique en Nikki. Frederique maakte helaas wat foutjes op de balk en behaalde de negentiende plaats. Nikki turnde een hele mooie vloer oefening en behaalde de zeventiende plaats. Alle vrijwilligers die geholpen hebben om deze dag tot een succes te maken werden bedankt voor hun inzet. En er waren felicitaties voor alle meiden met hun knappe prestaties.

Meer berichten