Logo gemeentenieuwsonline.nl

Basketiers'71 pakt de draad weer op

ZEVENAAR - Op zaterdag 12 januari was er de eerste thuiswedstrijd van 2019. Niet zomaar een wedstrijd: het vlaggenschip van de vereniging heren 1 speelde thuis.

De tegenpartij was Challange, deze stond hoger op de ranglijst. Waren alle voorbereidingen in de winterstop geslaagd geweest? Of waren er nog voldoende leerpunten waaraan gewerkt moest worden? De wedstrijd zelf was er eentje van, van elkaar heerlijk laten ballen. Gemoedelijk, gestaag, gezapig werd er af en toe gespeeld. Zonder dat de spirit in de wedstrijd kwam, de tijd tikte vooruit.

Bij de rust was een verdiende voorsprong opgebouwd van 33 – 25. Het aanwezig publiek telde de overwinning al bijna, maar eerst de tweede helft nog. Het wedstrijdritme ging omhoog, het tempo van spelen versnelde zich. Kortom het besef, het gaat ergens om, kwam weer boven. Het bleef spannend, de voorsprong marge bleef klein, voorsprong bleef. Een terechte overwinning werd binnen gehaald 59 – 55, de vierde winst op rij.

Nee geen goede wedstrijd gespeeld, maar wel de punten gehaald. Dat laatste is belangrijk om op de bovenste plaatsen van de ranglijst mee te blijven draaien. Zaterdag 19 januari is iedereen weer welkom in sporthal Heerenmaten om te komen kijken

Meer berichten