Spelend bewegen en coordineren. (foto: B. Rhebergen)

Meer bewegen, maar ik kan niet alles meer? Hier ligt je kans!

REGIO - Dit kan wèl bij de regionale vereniging voor aangepast sporten V.A.S. De IJsselstreek.

Aangepast sporten is speciaal bedoeld voor mensen met een beperking zoals: spier- rug- of gewrichtsklachten, (sport)blessures, niet aangeboren hersenletsel of een of andere aandoening van het bewegingsapparaat, voor hart-, vaat- of longpatiënten en voor mensen met overgewicht. De activiteiten zijn afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers en worden begeleid door deskundige trainers. Leeftijd en niveau van deelnemers spelen geen rol! Meedoen en er plezier aan beleven is het belangrijkste.

Wat wordt er gedaan? Je kan kiezen uit één of meer verschillende activiteiten zoals: zwemmen en aquarobics (watergymnastiek) en/of cardiotraining (hart in beweging) afgewisseld met diverse (bal)spelen of andersoortige beweeg activiteiten, aangepast badminton of -volleybal. Ook handbiken in de buitenlucht en rolstoeldansen behoort tot de mogelijkheden.

V.A.S. De IJsselstreek is actief in Varsseveld, Terborg, 's-Heerenberg, Zelhem, Doetinchem, Braamt, Didam en Zevenaar. Vanaf 7 januari is gestart met wekelijks het aangepast sporten in genoemde plaatsen.

Kijk op de website van de vereniging: www.vasdeijsselstreek.nl. Daar vind je ook contactadressen, locaties en tijden. Ook is er een aantal korte filmpjes te zien zodat je een indruk kunt krijgen wat er zoal gebeurt en waar. Vragen? Bel: 06 33844998 of 06 12023586. Nog beter: kom vrijblijvend kijken of tot en met eind maart gratis (!) meedoen op een van de locaties.