Logo gemeentenieuwsonline.nl
Swan en Dyer
Swan en Dyer

Groots optreden van Vicki Swan en Jonny Dyer

ZEVENAAR - Op zaterdagavond 26 januari geeft het geroutineerde en indrukwekkende Engelse duo Vicki Swan en Jonny Dyer en groots optreden in muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Aanvang 20.30 uur. Entree: 10,00 euro.

De uit de UK afkomstige Vicki Swan en Jonny Dyer maken telkens weer hun reputatie waar van het geven van fantastische optredens over de hele wereld. Aanvankelijk was dit duo bekend om hun grote instrumentale vaardigheden met Schotse pipes, accordeon en Zweedse nyckelharpa. Tegenwoordig zijn Swan en Dyer ook bekend als songarrangeurs en -schrijvers. Hiermee hebben ze al een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Vicki & Jonny wisselen traditionele muziek moeiteloos af met hun hedendaagse interpretaties. Terwijl ze tegelijkertijd originele zelfgeschreven melodieën en liedjes creëren die helemaal passen in de originele traditie. Op deze wijze hebben ze een geluid ontwikkeld dat zowel vertrouwd als fris is. Vicki Swan bespeelt de Zweedse harp, fluit, diverse bagpipes en zingt daarbij. Zij heeft gestudeerd aan het Royal College of Music. Na het conservatorium heeft ze zich vooral toegelegd op folkmuziek en was ze maar sporadisch te vinden in klassieke orkesten. Jonny Dyer bespeelt de gitaar, accordeon, koehoorn, klavecimbel
Componist en bekroond gitarist Swan staat bekend om zijn verfijnde techniek, gecombineerd met een brede muzikale smaak. Dit maakt van hem een muzikale innovator. Hij heeft ervaring met koormuziek, soul, jazz en folk. Een avond mooie muziek in het altijd gezellige muziekcafé De Lantaern in Zevenaar.

Meer berichten