Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Peuters en kleuters naar de bibliotheek!

ZEVENAAR - De Nationale Voorleesdagen van 23 januari - 2 februari worden ook in Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers gevierd! Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Kunstwerk! De Bibliotheek Liemers organiseert daarom leuke en interactieve voorleesactiviteiten voor kinderen. Op 23 januari komt Kinderopvang Humanitas naar de bibliotheek in Zevenaar voor een speurtocht. En er wordt tijdens dit bezoek natuurlijk voorgelezen uit Een huis voor Harry.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen nog eens extra benadrukt. Maar Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen na deze week, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een boek dat past bij elk kind. Kinderen van 0 tot 6 jaar, die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek, krijgen een gratis vingerpoppetje de dikke kater Harry met het kleine hartje van goud (zolang de voorraad strekt). Voor meer leuke activiteiten in de vestigingen van Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt verwezen naar de website.

Een huis voor Harry van Leo Timmers (Querido) is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen. Meer informatie staat op www.liemerskunstwerk.nl.

Meer berichten