Ouder & Kind-café Zevenaar

ZEVENAAR - Inmiddels zeven jaar geleden is het Babycafé gestart in café De Revolutie in Zevenaar met het doel om ouders met elkaar in contact te laten komen en te praten over bijvoorbeeld opvoeding, gedrag, voeding en gezondheid.

De doelgroep zit in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar. Tijdens de bijeenkomsten kunnen de kinderen met elkaar spelen terwijl de ouders rustig kunnen praten. Inmiddels zijn er al veel jonge moeders geweest die we hebben kunnen helpen met antwoorden en tips op hun vragen en willen we dit graag breder gaan opzetten om een grotere doelgroep te bereiken. Hierbij is de locatie die we nu tot onze beschikking hebben niet geschikt en hebben we besloten om naar een andere locatie te verhuizen.

"Vanaf 18 januari mogen we gebruik maken van het speellokaal in basisschool De Carrousel (Kardinaal de Jongstraat 2) en veranderen we onze naam in 'Ouder & Kind-café Zevenaar'. De bijeenkomsten worden de eerste en derde vrijdag van de maand gehouden op de ochtenden van 10.00 tot 11.30 uur.

Tevens worden er workshops en diverse voorlichtingsprogramma’s gegeven. "Hierbij maken we gebruik van professionals maar ook van ervaringsdeskundigen. Houd de Facebooksite 'ouder&kind café Zevenaar' in de gaten voor het programma."

Dit initiatief wordt volledig op vrijwillige basis gedaan. "We krijgen geen inkomsten vanuit een organisatie, gemeente of instelling. We vragen geen entree geld maar een kleine bijdrage voor koffie, thee en/of limonade", adus Ingrid Woodruff en Esther Verhoeven."