Foto:

Diamanten echtpaar Wim en Gina Weeting

ZEVENAAR - Zondag 30 december vierden Wim (1934) en Gina Weeting (1936) hun diamanten huwelijksfeest in de Griethse Poort. De pas beëdigde burgemeester Lucien van Riswijk kwam het paar hoogstpersoonlijk feliciteren met dit heuglijke feit. Daarvoor had hij zijn drukke werkzaamheden in verband met de verhuizing met plezier onderbroken.

Door Piet van Breukelen

Toen de twee elkaar 13 juni 1957 troffen tijdens een dansavond in het Sonsbeekpaviljoen in Arnhem, vielen ze direct voor elkaar en trouwden anderhalf jaar later. De eerste jaren van hun huwelijk woonden ze in Arnhem, verhuisden voor korte tijd naar Veghel en woonden vervolgens 29 jaar in Bodegraven om in 1997 naar Zevenaar te verhuizen, richting de familie.

Helaas is hun kinderwens nooit in vervulling gegaan, maar de neven en nichten waren altijd welkom. “We gingen graag naar ome Wim en tante Gina”, was op het feest te horen. Ook als mantelzorger voor haar moeder, schoonmoeder en al jaren voor haar Wim toont ze zorg en wilskracht. Dat heeft ze van haar ouders, die ook altijd voor iedereen klaarstonden. “Maar”, zegt Gina, “ondanks alle narigheid viel er gelukkig ook genoeg te lachen.”

En narigheid hadden ze al vanaf 1975 toen Wim na zijn eerste longembolie ook epileptische aanvallen kreeg, botbreuken opliep en er in 2001 zelfs een been moest worden geamputeerd en hij in een rolstoel terecht kwam.

Ze sloegen zich moedig door die moeilijke tijd, maar vrijwilligster bij de Zonnebloem worden (wat Gina wilde) was er niet meer bij. Zij hadden nu zelf de Zonnebloem nodig en werden gast.