Voorzitter RW50+ en Wethouder A. van Loon. (foto: John Stoll)
Voorzitter RW50+ en Wethouder A. van Loon. (foto: John Stoll) (Foto: John Stoll)

Nieuwjaarsreceptie seniorenvereniging Rijnwaarden50plus

LOBITH - Het was al vroeg in de middag gezellig druk in het dorpshuis in Lobith. De organisatoren hadden weer ontzettend hun best gedaan om het de vele bezoekers naar de zin te maken.

Voorzitter Joop Joosten verwees in zijn openingswoord naar de nieuwjaarstoespraak van koning Willem Alexander. “Oog hebben voor elkaar en het gedeelde belang”. Verder vermeldde hij de problemen die het bestuur in het nieuwe jaar zal moeten tackelen, zoals huisvesting en kostenstijgingen. “Maar bovenal wil het bestuur er weer een spetterend verenigingsjaar van maken voor de 850 leden”.

Rijnwaarden50plus mocht zich ook weer verheugen over de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de gemeente Zevenaar en Caleidoz. De aanwezige wethouder Sociaal Domein, Anita van Loon, roerde in haar toespraak ook het onderwerp 'aandacht voor elkaar' aan. Ze sprak over 'het uitstralen van warmte'. Hoe belangrijk dat kan zijn en 'het kost niets'. Met “Samen de weg vinden naar een gezond en gelukkig 2019”, besloot zij haar toespraak.

Toen was het tijd om Doortje Lamers te huldigen. 12,5 jaar bestuurslid en voorzitter van de werkgroep Lief en leed, was een reden om haar in het zonnetje te zetten. Nadat iedereen voorzien was van een 'glaasje prik' hief de voorzitter het glas en sprak de wens uit dat het een mooi verenigingsjaar mocht worden.