Logo gemeentenieuwsonline.nl

Elke maand repair café in Spijk

SPIJK - Loopt je koffiezetapparaat niet meer lekker door? Heb je een broodrooster die het niet meer doet? Een fiets waarvan het wiel aanloopt of zit je lievelingstrui vol mottengaatjes? Het team van het repair café op ’t Gelders Eiland weet raad met bijna alle kapotte spullen.

In Dorpshuis De Spieker staan elke laatste donderdag van de maand vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn zij aanwezig met gereedschap en materialen. Mensen die het repair café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampen, föhns, kleding, fietsen, speelgoed... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparaties zijn gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Het repair café is ook bedoeld om inwoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn.

Het repair café is open op donderdag 24 januari, 28 februari, 28 maart, 25 april, 23 mei en 27 juni 2019. Kijk voor meer informatie op www.caleidoz.nl en blader naar de pagina van het Gelders Eiland.

Meer berichten