Logo gemeentenieuwsonline.nl

Natuur Aktief avond vol interessante onderwerpen

REGIO - Natuur Actief houdt op 15 januari haar eerste avond van 2019 bij partycentrum De Dèèl, Didamseweg 13 in Beek (Montferland).

Janrein van Oostrum vertelt over de lotgevallen van een boom, met name over de beuk. En er gebeurt veel in het leven van een boom. Soms zijn het calamiteiten, zoals natte voeten, brand, schimmels en andere parasieten, maar daarnaast ook de ondergrondse samenwerking, de medebewoners. Kortom: een boom in geluk en ongeluk, voorspoed en tegenslag, hulp en tegenwerking. Janrein probeert zich in te leven in een boom en duidelijk te maken dat wysiati -what you see is all there is- een boom te kort doet.

Natuur Actief pubquiz
"Onze traditionele januari pubquiz staat dit jaar in het teken van: Insecten! Dieren waar we ons amper mee bezig houden. Tenzij... we er last van hebben! Maar hun wereld is kleurrijk, wonderlijk en bijna onaards bizar. Wie weet pakt u straks eerst het vergrootglas in plaats van de vliegenmepper als er iets ongewervelds opduikt in uw omgeving!"

Boekpresentatie 'Onze Eik'
Anne Oosterbaan uit Sinderen schreef een boek 'Onze eik' betekenis, biologie, gebruik en toekomst van zomer- en wintereik in Nederland. Hij zal in een korte presentatie hierover iets vertellen.

Het boek kost 19,95 euro en kan vanavond worden gekocht. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar Trees for All voor het planten van nieuwe eiken. Neem contant geld mee, pinnen is niet mogelijk.

Raad het plaatje
Marga Thomassen heeft opnieuw een verrassend 'plaatje' gepresenteerd. Enig idee wat het is?

Meer berichten