Lezing over scheepswerf De Hoop en Tuindorp

ZEVENAAR/GIESBEEK - De lezing over scheepswerf De Hoop en Tuindorp is op dinsdag 15 januari in zalencentrum Staring Grietakkers 3 in Zevenaar en op donderdag 24 januari in Kulturhus De Brede Blik Kerkstraat 68 in Giesbeek.

Ze wordt georganiseerd door de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar (CVZ). Beide avonden beginnen om 19.30 uur en de toegang is voor niet-leden vier euro. De lezing gaat over de geschiedenis en de rol van Scheepswerf De Hoop in Tolkamer, met daarbij de geschiedenis van het dorp Tuindorp.

Scheepswerf De Hoop is gesticht in 1889 en heeft sindsdien een belangrijke stempel gedrukt op Tolkamer. Rond 1920 is Tuindorp gebouwd voor met name de medewerkers van de werf. Een voor die dagen moderne woonwijk die nog grotendeels intact is.

Servaas Beunk (onder meer organisator van Tolkamerwandelingen) en Jan van der Zand (bekend als ‘burgemeester van Tuindorp’ én als expert-werknemer van De Hoop) zullen een levendig beeld schetsen van het leven en werken van dit bijzondere plekje aan de Rijn.