Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Programma SevenArt Festival bekend Knallend en kunstzinnig het nieuwe jaar in!

ZEVENAAR - Schilder 18 tot en met 20 januari vast in de agenda en kom dan naar SevenArt Festival in het centrum van Zevenaar! Een weekend lang laten een heleboel culturele instellingen, creatievelingen, kunstenaars, studenten en nog meer mensen met leuke ideeën zien wat zij in huis hebben. Volop kunstzinnigheden voor jong en oud dus!

Momenteel wordt Hal 12 verbouwd en we willen de bouwvakkers niet in de weg lopen. Daarom hebben we dit jaar volop programma gemaakt op andere locaties zoals het centrum van Zevenaar, in Kunstwerk! Het Musiater, in Filmhuis Zevenaar en in Kunstwerk! Het Liemers museum. Volgend jaar word je dan weer uitgenodigd in Hal 12!

Natuurlijk keert 'kleine kunstjes'; de gezelligste familiewinterpicknick van de Liemers weer terug en dit jaar kunnen de oudste basisschoolleerlingen voor één keer overnachten in een echt museum! Rien van den Heuvel heeft een nieuwe voorstelling gemaakt met de naam Waterwijs, de Taalzaal in Filmhuis Zevenaar wordt deze keer gehost door Mensen Zeggen Dingen en het eerste project van Het KinderKunst museum wordt dit weekend geopend. Daarbij hebben zes kunstenaars samen met de jongste Liemerse aspirant-kunstenaars werk gemaakt en dit wordt getoond in twaalf winkels in het centrum van Zevenaar!

Stichting Cultuur BAT geeft Zevenaar, ter herinnering aan de BATfabriek, een blijvend cultureel cadeau, in de vorm van SevenArt Festival. In de loop van de jaren hebben zij allerlei grote, kleine en vernieuwende evenementen gesponsord. Stichting Cultuur BAT heeft als grootste werknemer van Zevenaar onder andere op cultureel gebied veel voor Zevenaar betekend. Ter herinnering aan de British Americain Tobacco Factory is er een erfenis achtergelaten in de vorm van het SevenArt Festival. (www.sevenartfestival.nl / www.facebook.com/sevenartfestival).

Meer berichten