Logo gemeentenieuwsonline.nl

Het land van de grote vuurvlinder

ZEVENAAR - Maandagavond 14 januari presenteert Groei en Bloei – Liemers een lezing door Philip Friskorn met als titel: ‘het land van de Grote Vuurvlinder’.

Uniek in dit ‘land’; het gebied Nationaal Park Weerribben-Wieden, de Rottige Meenthe in Zuidwest Friesland, de Lendevallei en de Olde Maten bij Zwartsluis is de aanwezigheid van de Grote vuurvlinder, een vlinder die nergens anders ter wereld voorkomt. Ook het vogelleven is hier erg boeiend met het typische rietland en de aanwezigheid moerasvogels als de roerdomp en de rietzanger. In 2002 is de otter hier geherintroduceerd, die zich inmiddels over het hele land verspreid heeft.

Philip Friskorn, die wij kennen van eerdere succesvolle lezingen bij Groei en Bloei, laat in deze lezing in woord en beeld de veelzijdigheid van dit gebied in de vierseizoenen zien! De lezing, die start om 20.00 uur, wordt gehouden in zaal Staring, Grietakkers 3 in Zevenaar. De zaal is vanaf 19.45 uur open. Leden, maar zeker ook niet-leden van Groei en Bloei zijn welkom!

Entree; leden 2,50, niet-leden 5,00 euro inclusief kop koffie/thee en een lot voor loterij. Meer info staat op www.liemers.groei.nl.

Meer berichten