Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het diamanten echtpaar lachend gefotografeerd voor hun voordeur. (foto: Heidi van der Landen)
Het diamanten echtpaar lachend gefotografeerd voor hun voordeur. (foto: Heidi van der Landen) (Foto: )

Diamanten paar in Zevenaar

ZEVENAAR - Dinsdag 18 december vierden Jan en Anny van der Landen hun diamanten huwelijksfeest en werden die dag verrast met een bezoek van burgemeester Ella Schadd-de Boer, die het paar in de Steegse Poort kwam feliciteren met dit heuglijke feit.

Door Piet van Breukelen

Toen Jan van der Landen (Eindhoven, 1934) en Anny Boersbroek (Terborg, 1937) elkaar tijdens de zomervakantie van 1957 in Zwitserland leerden kennen, was er eigenlijk sprake van liefde op het eerste gezicht. Een jaar later stapten ze in het huwelijksbootje en de vlinders van de vakantieliefde zijn nooit meer weggegaan.

De eerste jaren van hun huwelijk woonden ze in Den Haag, waar beide kinderen werden geboren en na een korte tussenstop in Zeist kwamen ze in 1969 naar Zevenaar, waar ze sinds 2003 wonen in het appartementengebouw De Steegse Poort: een woonvoorziening voor vijftig plussers.

Praten over die 60 jaar brengt een constante glimlach op hun gezicht: blij met hun welverdiend pensioen, gelukkig met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, en lyrisch over de vele vakantiereizen die ze gemaakt hebben.

Helaas moest de caravan twee jaar geleden de deur uit vanwege fysiek ongemak van Jan: de nieuwe heup die hij had gekregen moest worden verwijderd, waardoor hij steeds vaker gebruik moest maken van de rollator en later zelfs van de rolstoel. Vandaar ook dat Jan en Anny vorig jaar lid zijn geworden van de Zonnebloem en met veel plezier meedoen aan allerlei activiteiten die door de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West worden georganiseerd.

Meer berichten