Logo gemeentenieuwsonline.nl

Geheugenspreekuur Zevenaar

ZEVENAAR - Op woensdagochtend 12 december wordt van 10.00-11.00 uur het geheugenspreekuur gehouden in De Hooge Bongert, De Hooge Bongert 3, in Zevenaar.

Dit geheugenspreekuur is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeente Zevenaar, die vragen hebben over hun geheugen of over andere klachten zoals piekeren, concentratieproblemen of somberheid. Het bezoek aan het (individuele) geheugenspreekuur is gratis. Voor een folder, meer informatie of een overzicht van alle (regionale) geheugenspreekuren kunt u contact opnemen met secretariaat Preventie, telefoon: 088 9331180.

Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht. De vragen kunnen gaan over uzelf maar ook bijvoorbeeld over uw partner of één van uw ouders. Indien van toepassing kan een korte geheugentest afgenomen worden. Het gesprek wordt afgerond met een vrijblijvend advies.

Waarom het geheugenspreekuur? Iedereen vergeet wel eens een naam of waar de sleutels zijn gebleven. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen en mogelijk zelfs leiden tot het ontstaan of een toename van de (lichamelijke) klachten. Vergeetachtigheid kan veel verschillende oorzaken hebben zoals somberheid, een lichamelijk probleem of overbelasting doordat men zorgt voor een ander. Door niet over geheugenklachten te praten kan men zich onnodig ongerust maken of te lang rondlopen met een probleem dat mogelijk verholpen zou kunnen worden. Op het geheugenspreekuur heeft men de tijd en de deskundigheid om een eerste inschatting te maken wat de oorzaak van de geheugenklachten zou kunnen zijn en of verdere hulp nodig is

Meer berichten