Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Bands, bier, benefiet!: stevig rocken voor het goede doel

REGIO - Tineke van Hall uit Lobith weet sinds 2005 dat ze de ziekte Multiple sclerose (MS) heeft. Deze ziekte kan worden behandeld met stamceltherapie, met mogelijk genezing tot gevolg. In Nederland en Duitsland wordt deze behandeling niet toegepast voor MS en slechts een paar klinieken in de wereld doen dit wel.

Tineke heeft op basis van de ervaringen van voorgangers gekozen voor Mexico. Een stamceltherapie kost 75.000 euro en wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. De stichting Tien tegen MS is opgericht om geld in te zamelen voor deze behandeling.

Eén van de acties die de stichting organiseert is een benefietconcert. Op zaterdag 22 december treden in Taveerne De Bijland in Tolkamer vier lokale bands belangeloos op om geld in te zamelen. Het wordt een avond waar het volume van de bands als vanzelf de kerstklokken doet klingelen; AudioGrinder doet alleen maar in spijkerharde punkrock, Pigfarm Rock speelt stevige covers uit de laatste vier muziekdecennia, superstrakke bluesrock komt van Don't Forget The Joker, en speciaal voor deze avond komt na twintig jaar de destijds in de regio populaire coverband Second Opinion bij elkaar voor een reunieconcert. Zij spelen rockklassiekers uit de jaren '90.

Wij noemen het de Kerstborrel waar je van hebt gedroomd en die je krijgt op 22 december in Tolkamer! Kaarten kosten tien euro en de gehele opbrengst wordt gedoneerd aan Tineke en haar strijd tegen MS. "Wil je dit feestje niet missen wees er dan heel snel bij; begin december is al meer dan driekwart van de 300 beschikbare kaarten, verkocht." De deuren gaan open om 20.00 uur en de eerste band speelt om 21.00 uur.

Meer berichten