Logo gemeentenieuwsonline.nl

Theater voor mantelzorgers van Zevenaar

ZEVENAAR - Kun je ook nog lachen als je thuis een dementerende man hebt of een partner in een rolstoel? Dat kan, zo bewees de mantelzorgmiddag 22 november in het Musiater in Zevenaar.

Mantelzorgers werden er getrakteerd op de voorstelling Over de kopzorg, waarin twee vrouwen uit een totaal verschillend milieu elkaar op latere leeftijd na jaren weer tegenkomen. Ze praten over de ervaringen die ze in hun leven hebben opgedaan en geven een kijkje in de keuken van de mantelzorger. Het levert vrolijk theater op, bedoeld om de mantelzorger een oppepper te geven en aan te sporen met andere mantelzorgers en hulpverleners in gesprek te gaan. Het is precies wat er donderdag gebeurde. Na de voorstelling was er ruimte om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar in gesprek te gaan.

Mantelzorg Zevenaar’ ondersteunt en ontzorgt netwerkpartners én mantelzorgers. Eén op de vier mensen is mantelzorger in Nederland. Voor Zevenaar betekent dit 11.000 mantelzorgers. Mantelzorg Zevenaar wil graag alle mantelzorgers bereiken. Niet persoonlijk maar wel via de netwerkpartners waar mantelzorgers zich dagelijks bevinden: in de eigen buurt en wijk, op school, op het werk, in zorginstellingen, en bij de (sport)verenigingen. Het ‘ondersteunen, verbinden en in beweging zetten’ is de belangrijkste dienst die ‘Mantelzorg Zevenaar’ levert.

Meer berichten