Logo gemeentenieuwsonline.nl
Van links naar rechts: Marieke Koekoek, Wessel Haverkamp, Mika Bongers en Inge Koekoek. (foto: Danny Bongers)
Van links naar rechts: Marieke Koekoek, Wessel Haverkamp, Mika Bongers en Inge Koekoek. (foto: Danny Bongers) (Foto: Danny Bongers)

Liemerse zwemmers schitteren tijdens Gelderse Kampioenschappen

Nijmegen - Tijdens de weekeinde van 17-18 en 24-25 November hebben de Liemerse Junioren en Jeugd zwemmers Marieke Koekoek, Inge Koekoek, Wessel Haverkamp, Mex Jansen en Mika Bongers van ESCA Zwemmen Arnhem een top prestatie neergezet.

Deze Gelderse Kampioenschappen werden gehouden in het Erica Terpstra zwembad te Nijmegen, het gaat hier een kortebaanwedstrijd in een wedstrijdbad die 25 meter lang is.

Tijdens deze twee weekeinde strijden de beste zwemmers uit Regio Oost tegen elkaar om het eremetaal, waarbij tevens ook nog limieten behaald kunnen worden voor het Nederlands kampioenschappen die 13 t/m 16 December in Eindhoven gehouden worden.

De in Duiven woonachtige zussen Marieke en Inge Koekoek die voorheen bij Dedemsvaart AC zwommen, zwemmen sinds 2016 bij ESCA en zijn beide sterk in de schoolslag afstanden.

Marieke Koekoek won in de categorie Junioren 2 totaal 5 medailles waarbij ze met een sterk gezwommen 50 en 100 schoolslag zelfs twee keer goud heeft behaald.

Brons heeft Marieke behaald met de 200 schoolslag, de 100 vrijeslag estafette en de 100 wisselslag estafette.

Inge Koekoek heeft in een sterk deelnemersveld Jeugd 1 totaal drie keer op het podium gestaan, ook hier heeft ze met de 50 en 100 schoolslag twee keer goud behaald en is er brons behaald met de 200 schoolslag.

Wessel Haverkamp uit Zevenaar heeft heeft in de categorie jeugd 1 totaal 8 medailles behaald.

De vlinderslag en vrijeslag liggen Wessel erg goed, maar ook bij een openwaterwedstrijd waar afstanden van 2,5 kilometer word gezwommen is Wessel te vinden.

Zijn behaalde eremetaal bestaat uit 3 keer goud met de 400 vrijeslag, 400 wisselslag en de 200 vlinderslag, 5 keer een bronze plak met de 50 vlinderslag, 100 schoolslag, 100 rugslag, 200 vrijeslag en de 200 wisselslag.

Wessel is op 11 jarige leeftijd met het wedstrijdzwemmen begonnen toen hij voor 4 jaar woonachtig was op Curacao, weer terug in Nederland is Wessel in 2016 bij ESCA gaan wedstrijdzwemmen.

Ook de sinds kort bij ESCA zwemmende Mex Jansen uit Zevenaar, die helaas niet op de foto staat, heeft met een spannende race een knappe prestatie geleverd bij de Junioren 1, Mex heeft met een mooi persoonlijk record een bronze medaille behaald.

Bij de Junioren 2 heeft de in Zevenaar wonende Mika Bongers 8 medailles bij elkaar gezwommen.

Mika zwemt sinds 2015 bij ESCA die net zoals Mex voorheen bij ZVW'74 Westervoort heeft gezwommen.

Zijn specialiteit is de schoolslag, waarbij hij bij alle te zwemmen schoolslag afstanden goud heeft behaald, de 50, 100 en 200 schoolslag.

De andere 5 medailles kleuren zilver, die zijn behaald met de 50 vlinderslag, 50 rugslag, 100 rugslag, 200 rugslag en de 200 wisselslag,

Met de tijden die tijdens deze regio kampioenschappen zwommen zijn hebben Marieke, Inge, Wessel en Mika limieten behaald om deel te mogen nemen aan het NJJK, het Nederlands Kampioenschap voor Junioren en Jeugd in Eindhoven die 13 t/m 16 December in het Pieter van den Hoogenband zwembad gehouden gaan worden.

Op de foto staan vlnr Marieke Koekoek, Wessel Haverkamp, Mika Bongers en Inge Koekoek, Mex Jansen staat er helaas niet op.

Meer berichten