Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het startscherm van de RSDapp. (foto: Eigen archief)
Het startscherm van de RSDapp. (foto: Eigen archief) (Foto: Eigen archief)

Op zoek naar werk vanuit een uitkering? Download de RSD app!

LIEMERS – Voor mensen die langere tijd zonder werk zijn of die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt is het vinden van een passende baan lastig. Ook nu de arbeidsmarkt enorm is aangetrokken.

RSD de Liemers, de sociale dienst voor de Liemers, is voor de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort de instantie die zorgdraagt voor de uitbetaling van bijstandsuitkeringen. Maar de Sociale dienst doet meer. Dat is ook de reden dat zij hebben geïnvesteerd in de RSD app. Een digitale vraagbaak voor mensen op weg naar werk.

RSD de Liemers doet meer ‘Voor een klein deel van de mensen die aanspraak maken op een bijstandsuitkering is het gewoon niet mogelijk om te werken. Voor het andere deel zijn mensen wel in staat om te werken, maar is het te lang geleden, of bestaat het vak waarvoor ze zijn opgeleid gewoonweg niet meer. Deze mensen helpen wij werk-fit te maken. Dat wil zeggen dat we ze begeleiden met gerichte trainingen of scholing om aan te sluiten bij de wensen van werkgevers’, aldus Wilfred Hekkers, manager van RSD de Liemers.

RSD app

Mensen maken steeds meer gebruik van smartphone of tablet. Daarom heeft RSD de Liemers voor inwoners van de Liemers de RSD app ontwikkeld. Hierop staan vacatures voor betaald werk, maar ook mogelijkheden binnen de Banenafspraak of vrijwilligerswerk. Klanten kunnen snel en laagdrempelig hun interesse kenbaar maken aan hun klantmanager. Ook wordt er direct gekeken of er begeleiding nodig is om de match tussen kandidaat en vacature tot een succes te maken.

Meer weten over de RSD app? Kijk op https://www.rsddeliemers.nl/rsd-app.

Meer berichten