Logo gemeentenieuwsonline.nl

Amnesty's schrijfactie Write for Rights

REGIO - 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan.

Dit jaar kan een ieder op 10 december schrijven in Zevenaar, Duiven en Westervoort. Daarnaast wordt op 8 december ook nog geschreven in de bibliotheek in Zevenaar.

Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven:ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Omdat de regering zich onder druk gezet voelt.

Op zaterdag 8 december kan men van 11.30 – 14.30 uur terecht in Kunstwerk! de Bibliotheek vestiging Zevenaar, de Hooge Bongert 1. Onder andere Alle Jonkman, Leen den Besten, Rien van den Heuvel, Jeroen Heemink, en Wim van den Eerenbeemt schrijven mee.

Op maandag 10 december kan op 3 locaties geschreven worden:

In het gemeentehuis van Zevenaar, Kerkstraat 27, kan tussen 11.30 – 16.00 uur geschreven worden. Tussen 11.30 en 12.30 schrijven burgemeester Ella Schadd – de Boer en burgemeester Rik de Lange mee.

In het gemeentehuis van Westervoort, Dorpsplein 1, kan tussen 12.30 – 14.00 uur geschreven worden.

In het gemeentehuis van Duiven, Koning Willem-Alexanderplein 1, kan tussen 15.00 en 16.30 uur geschreven worden.

Meer berichten