Logo gemeentenieuwsonline.nl

Dag van de rechten van de mens: Film 'A man of integrity' in het Filmhuis

ZEVENAAR - Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van de Mens vertoont het Filmhuis in samenwerking met Amnesty Zevenaar op zondag 9 december de protestfilm 'A Man of Integrity' van de Iraanse regisseur Rasoulof.

De film over corruptie en onrecht werd in het geheim gefilmd in het noorden van Iran. Voormalig leraar Reza woont op het platteland met zijn vrouw en zoon. Hij kweekt vissen en zij werkt op een meisjesschool. Zo proberen ze het hoofd boven water te houden, maar een groot bedrijf heeft zijn oog op Reza’s grond laten vallen. Op alle mogelijke manieren worden ze onder druk gezet. Daarbij worden ze steeds weer geconfronteerd met het feit dat je in een corrupte samenleving geen kant op kunt zonder smeergeld te betalen. Hoe ver ga je om je eigen integriteit te bewaren in een land waar onderdrukkers de dienst uit maken? Regisseur Mohammad Rasoulof werd op het filmfestival in Cannes onderscheiden met de Un Certain Regard prijs.

De film wordt vertoond op zondag 9 december en begint om 20.15 uur. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten, zie https://filmhuiszevenaar.nl/movies/a-man-of-integrity/

Meer berichten