Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Loo Budget Concerten presenteert Trio Odessa

LOO - Enkele buren uit het Montferlandse dorpje Zeddam met elkaar af om voor de gezelligheid eens een avondje muziek te maken. Dat avondje muziek maken werd de eerste stap op weg naar het trio Odessa. Het concert vind plaats in de H. Antonius Abt kerk te Loo op 18 november, het begint om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Als naam voor het gezelschap werd Odessa gekozen, een beetje mondaine badplaats aan de Zwarte Zee, een plaats ook waar veel muziek van dit trio zijn oorsprong vindt.

De eerste optredens van trio Odessa waren veelbelovend en de reacties erg enthousiast. Het repertoire van Odessa is in hoofdzaak afkomstig uit Oost Europa. Voor de rondtrekkende bevolking in de Balkan was muziek een belangrijk middels om de ziel te verheffen uit de dagelijkse soms niet al te plezierige werkelijkheid. Ook bij het ontstaan van de klezmermuziek is de geschiedenis van het Joodse volk bepalend geweest. Veel klezmermuziek vindt zijn oorsprong in Oost Europa. In ieder geval biedt het repertoire van Odessa veel afwisseling, van melancholieke ballades tot opzwepende Balkan klanken.

Odessa bestaat uit: Pauline Duurland: viool, fluit en zang; Ton Biesiot: accordeon, en Marius Duurland: contrabas, gitaar en zang. Onlangs heeft zich Emmie Hulsing bij de band aangesloten. Haar authentieke stemgeluid past wonderwel past bij het repertoire.

Meer berichten