Logo gemeentenieuwsonline.nl
Angelique Krüger aan tafel.
Angelique Krüger aan tafel.

Het succes van 'Samen Eten' in Babberich op tv

BABBERICH - Jan en Olga Elfrink zorgen voor een volle maag en gezelligheid in dorpshuis De Borg in Babberich. De Borg is genomineerd voor de verkiezing Dorpshuis van het jaar 2018 en daarom neemt presentatrice Angelique Krüger van Omroep Gelderland een kijkje in de keuken en helpt ze de vrijwilligers met boodschappen doen.

Jan en Olga Elfrink koken al zes jaar voor de mensen in Babberich. Bij De Borg ontvangen ze inmiddels wekelijks zo’n 35 mensen en daarmee is ‘Samen eten’ een groot succes. Voor 7 euro kan iedereen aanschuiven. Voor dat geld krijgen ze een driegangendiner geserveerd op een mooi gedekte tafel.

Kliekjes voor de vrijwilligers
Als de gasten hun magen gevuld hebben schuiven Jan en Olga en de andere vrijwilligers aan om de restjes op te eten en het menu voor de volgende keer te bespreken.

Kritische jury op bezoek
Niet alleen de maaltijd staat centraal bij de Borg. Het Kultûrhus is zoveel meer. Andere activiteiten als de bingo en koersbal komen ook aan bod in de tv-uitzending van Dorpshuis van het jaar. Ook is te zien hoe de vakjury De Borg onder de loep neemt en hoe de beheerders van de andere vijf genomineerde dorpshuizen het Kultûrhus beoordelen.

De uitzending Dorpshuis van het jaar 2018 vanuit Babberich, is op zaterdag 10 november te zien op TV Gelderland om 17.20 uur (daarna ieder uur herhaald).Kijk voor meer informatie op www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

Meer berichten