Groenspreekuur. (foto: SLG)
Groenspreekuur. (foto: SLG) (Foto: SLG)

Groenspreekuur voor bewoners buitengebied Duiven, Groessen en Loo

REGIO - Bent u woonachtig in het buitengebied van Duiven, Groessen en Loo? Wilt u streekeigen bomen en struiken aanplanten op uw erf of daarbuiten? Maar weet u niet welke geschikt zijn? Kom dan naar een van de drie Groenspreekuren, waarbij een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) erfeigenaren helpt met een beplantingsplan.

Het kan gaan om bomen en struiken op het erf zoals meidoorn, Gelderse roos maar ook om landschapselementen als singels, houtwallen en poelen buiten het erf. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap, maar ook vogels, vlinders, wilde bijen en planten profiteren hiervan.

Op het Groenspreekuur kunnen grondeigenaren hun individuele beplantingswensen voorleggen aan adviseur Ruud Borkes van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond. U kunt uw gesprek vooraf voorbereiden met hulpmiddelen zoals een schetspapier, handreiking en fruitlijst op www.landschapsbeheergelderland.nl.

Groenspreekuren
De drie Groenspreekuren vinden plaats op:
- Voor bewoners uit Groessen: woensdag 28 november 2018 tussen 13.00 en 21.00 uur. Locatie: Dorpshuis, Sint Isidorusplein 4 in Groessen.
- Voor bewoners uit Loo: woensdag 12 december 2018 tussen 13.00 en 21.00 uur. Locatie: De Dorpsnoot, Loostraat 69B in Loo.
- Overig Duiven (of wanneer de andere data u niet schikken): woensdag 9 januari 2019 tussen 13.00 en 21.00 uur. Locatie: Gemeentehuis (zaal Titaan), Koning Willem-Alexanderplein 1 in Duiven. U wordt na aanmelding gebeld om het tijdstip af te spreken.