Logo gemeentenieuwsonline.nl
Hans Vesterink heeft de stemming er al gauw in zitten zoals te zien is op deze foto die al in het begin van de middag werd genomen. (foto: Maas Foeken)
Hans Vesterink heeft de stemming er al gauw in zitten zoals te zien is op deze foto die al in het begin van de middag werd genomen. (foto: Maas Foeken) (Foto: Maas Foeken)

Gezellige middag Zonnebloemgasten

Door Piet van Breukelen

Zoals gebruikelijk werden de gasten bij binnenkomst opgewacht door de vrijwilligsters die hen naar hun plaats begeleidden en waar ze een kopje koffie of thee met een heerlijk gebakje kregen. Voordat Vesterink de gasten liet genieten van zijn muzikale kwaliteiten, liet hij weten sowieso een band te hebben met de Zonnebloem: hij is al enige jaren penningmeester bij de regio Veluwezoom.

Niet gek dus dat hij de gasten een warm hart toedroeg en hen direct aan het klappen kreeg toen hij begon met 'Ik heb je voor het eerst ontmoet daar bij de waterkant'. Daarna kwamen er nog meer nummers uit de oude doos die vooral goed in de smaak vielen als hij zich met zijn accordeon in de zaal tussen de gasten begaf.

Nadat iedereen had genoten van het pauzedrankje ging Vesterink vrolijk verder met onder andere een ode van tien minuten aan Anneke Grönloh met natuurlijk ook 'Brandend Zand'. Inmiddels had zich ook al begeleid op gitaar en kwam zijn muzikaliteit nog eens extra naar voren toen hij een prachtige solo speelde op de bas trombone. Dit keer kreeg hij iedereen stil met het nummer 'I left my heart in San Francisco'.

Tine Boersma bedankte hem na afloop met bloemen voor de wijze waarop hij de aanwezigen een gezellige middag had bezorgd. De gasten gingen met een blij gevoel naar huis, uitkijkend naar de volgende activiteit: de Kerstviering.

Meer berichten