Logo gemeentenieuwsonline.nl
Modellen showen de najaar- en wintermode van Nandri en recycle hoeden van kunstenares Meta Leefkens. (foto: Marja Engelen)
Modellen showen de najaar- en wintermode van Nandri en recycle hoeden van kunstenares Meta Leefkens. (foto: Marja Engelen) (Foto: Marja Engelen)

Sieraden krijgen tweede kans bij Nandri

ZEVENAAR - Onder het motto 'waardeer wat je nog een keer kan gebruiken', werd op zes oktober een Hergebruikmarkt georganiseerd bij Caleidoz. Het Repaircafé, stichting Ayubowan Sri Lanka en stichting Nandri presenteerden hun tweedehands goederen en diensten. Ook was er een inzamelingsactie voor cartridges en mobiele telefoons, waarbij de opbrengst is bestemd voor Dorcas Hulp Nederland.

Stichting Ayubowan Sri Lanka (ASL) en Nandri hadden een kraam met gebruikte kleding, kinderboeken en speelgoed, waarbij de opbrengst van de verkoop rechtstreeks terecht komt bij de allerarmsten in Sri Lanka. Stichting ASL had een inzamelingsbak voor hergebruikte monturen en hoortoestellen. Die kunnen ook worden ingeleverd in de hergebruikwinkel van Nandri (Reisenakker 12) Joke Spang laat weten dat ze vorig jaar 170 hoorapparaten hebben ontvangen, onder andere van Nandri.

Naast speelgoed, schoenen en kleding, zijn sieraden ook welkom bij Nandri. Vrijwilligster Monique Verweij maakt van incomplete, binnengebrachte sieraden weer nieuwe ontwerpen. In haar werk combineert ze zowel oude als nieuwe materialen en ze repareert ze ook. "Reparaties doe ik op donderdagochtend bij Nandri", liet ze een klant weten, nadat die een blik wierp op sierlijke kettingen en armbanden met houten kralen.

Dat er van afgedankte materialen ook hoeden worden gemaakt, bleek vlak voor het eind van de modeshow, waarbij enkele modellen van Nandri hoofddeksels van strokunstenares Meta Leeflang showden. Na afloop kon de geshowde najaar- en wintermode voor een zacht prijsje worden gekocht. Voor elk was er wat wils.

Meer berichten