Openingshandeling van De Waay. Op de foto Rut IJzermans, Dorpsraad Loo en Theo Kampschreur, voorzitter projectgroep. (Eigen foto)

De Waay Groessen heropend als vertrekpunt wandel- en fietsroutes

GROESSEN – Zaterdag is De Waay in Groessen feestelijk in gebruik genomen. Daarmee is het project Verbeteren Routestructuren in de Liemers afgerond en heeft Scouting Groessen de beschikking gekregen over een prachtig buitenterrein. Dorpsraad Groessen en Dorpsraad zijn blij met het eindresultaat en de samenwerking met de Scouting.

Met het aansluiten van twee elektrische fietsen en het afsteken van een vuurpijl werd de openingshandeling ludiek luister bij gezet. ‘Er is met deze laatste handeling een mooi startpunt gecreëerd voor de vele fiets- en wandelroutes die langs de Waay lopen. Op de Loodijk tussen de Lijkweg en het Kandiakanaal is er keuze genoeg voor fietsers en wandelaars die van de omgeving willen genieten’ aldus Theo Kampschreur, voorzitter projectgroep Natuur & Recreatie. De voorzitter van Dorpsraad Loo, Jan Rasing, roemde de samenwerking tussen de Dorpsraden, Scouting, buren van de Waay, gemeente en provincie: ‘Alleen door samen te werken, kon dit project gerealiseerd worden. Het heeft even geduurd, maar alle partijen zijn er blij mee.’

Aansluitend aan de openingshandeling hield Scouting Groessen open huis. De scouts vermaakten zich prima. Het mooie weer zorgde er voor dat de sfeer opperbest was. Als afsluiting van het evenement maakte een groep van circa 25 geïnteresseerden een fietstocht langs alle recreatieplaatsen in Groessen en Loo.

De Waay vindt u aan de Vossendel in Groessen en is voorzien van oplaadpunten voor fietsen en auto’s. Ook is er een informatiebord met daarop een groot aantal wandel- en fietsroutes die langs De Waay lopen.