Logo gemeentenieuwsonline.nl
Deelnemers aan de challenge. (foto: Liemerije)
Deelnemers aan de challenge. (foto: Liemerije)

Bewoners Liemerije sluiten Diabetes Challenge feestelijk af

ZEVENAAR - Dertien bewoners van Liemerije Zevenaar hebben twintig weken lang iedere week gewandeld. De wandelingen gingen steeds iets makkelijker en steeds iets verder. Maar gezellig was het altijd.

De bewoners van De Eik, De Iep en De Beuk wandelden in het kader van de Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation. De challenge was oorspronkelijk bedoeld om mensen met diabetes te stimuleren om te wandelen om zo kwaliteit van leven te verbeteren.

Vandaag was de feestelijke afsluiting van het project. Na de laatste wandeling kregen de deelnemers uit handen van Mariëlle Durieux van de Bas van de Goor foundation een medaille uitgereikt. Met dank aan de sponsoren Bakkerij Godschalk en Baltus Bloemen was er met koffie met taart en kregen de bewoners een mooie roos.

Bewegingsagoog Esmee van de Klundert van Liemerije begeleidde de wandelingen. "We hebben gezien dat bewegen met regelmaat echt werkt. We begonnen twintig weken geleden met een klein rondje en wat rustpauzes. Op het laatst liepen we een rondje van twee kilometer zonder echte pauze.”

Mooie sportieve resultaten dus. "Maar de meeste bewoners vonden het sociale aspect van het wandelen het allerleukste. Het was gewoon erg gezellig.” Esmee wil graag de vijf vrijwilligers die meegewandeld hebben bedanken. ,,Dankzij hen hebben we iedere week kunnen wandelen en was het iedere keer weer gezellig.”

Volgend jaar weer? "Volgend jaar willen we met een nog grotere groep mee doen. Het was echt een geslaagde challenge.”

Meer berichten