Logo gemeentenieuwsonline.nl

Sportbeleving vanaf de zijlijn bij Basketiers'71

ZEVENAAR - De basketbalsport niet beoefenen, maar toch beleven. Wij (Mike & Mark) doen het al jaren met heel veel sportplezier.

’s Morgens vroeg de lege sportvloer betreden, nog lege tribunes aanschouwen. Hoogste tijd om de velden om te bouwen, tot een basketbalarena. Met de vereende krachten van alle aanwezige leden. Hierna tijd voor de teams, voor de noodzakelijke warming ups. Een half uurtje later, klinken de eerste fluitsignalen, de wedstrijden starten.

Tijd voor koffie uit de eigen sportkantine, met een heerlijke koek. De eerste uitslagen noteren, kijken is een ieder aanwezig, om het volgende blok te starten. De enthousiaste belevenissen en frustraties van de deelnemende sporters aanhoren. IJszakken, alarmnummers bij de hand, in de koffer hebben, voor het geval dat. Alles scherp in de gaten houden, soms rustig achterover zitten, helpende hand bieden waar nodig is.

Rondom lunchtijd, de broodjes van thuis nuttigen, smaken altijd met moederliefde klaargemaakt. De zaal ombouwen voor de centrecourtwedstrijden, (onafhankelijke) scheidsrechters een sportdrankje aanbieden. Aan het einde de zaal weer ombouwen, opruimen van alle basketsportspullen,, alles afsluiten, dan huiswaarts .

Kortom op de vraag 'wat doen jullie eigenlijk op een speelzaterdag?', is het antwoord 'als alles loopt eigenlijk niks'. Alleen het beleven van de basketbalsport in op ti forma bij Basketiers’71 in Zevenaar.

Zien we u binnenkort, ook verschijnen als toeschouwer of actief basketbalsporter, u bent welkom. Dinsdag- & donderdagavond om te trainen, op de speelzaterdagen in sporthal Heerenmaten.

Meer berichten