Logo gemeentenieuwsonline.nl
Prachtig weer tijdens geslaagde eerste editie van Liever de Liemers Fietsronde(foto: Rotary Zevenaar)
Prachtig weer tijdens geslaagde eerste editie van Liever de Liemers Fietsronde(foto: Rotary Zevenaar)

Eerste Liever de Liemers Fietsronde geslaagd evenement

Met zo’n 200 deelnemers is de eerste editie van de Liever de Liemers Fietsronde een succes geworden. Organisator Rotary Zevneaar maakt al plannen voor de tweede editie, op zondag 29 september 2019.

Fietsliefhebbers konden zondag 30 september bij de Liever de Liemers Fietsronde een route van 40 kilometer fietsen of een kortere variant van zo’n 20 kilometer. Onderweg zorgden muziekformaties voor verrassend vertier. “Wij komen uit deze omgeving en fietsen regelmatig. Maar vandaag komen we op plekken waar we nog niet eerder zijn geweest”, aldus een van de deelnemers.

Eindeloos Musiceren

De opbrengst van deze eerste Liever de Liemers Fietsronde gaat naar het project ‘Eindeloos Musiceren’. Dit project zet muziek in om naasten weer even contact te laten hebben met iemand met Alzheimer. “Met de opbrengst kunnen we materialen aanschaffen, zoals iPods, mp3-spelers en bijvoorbeeld Spotify-abonnementen. Ook wordt het mogelijk om vrijwilligers op te leiden”, vertelt Anita die via haar werk bij de Liemerije dagelijks in aanraking komt met dementie. Samen met twee ‘project-collega’s’ was zij bij de Liever de Liemers Fietsronde om toelichting te geven.

Volgend jaar

Het definitieve sponsorbedrag voor het project Eindeloos Musiceren maakt Rotary Zevenaar binnenkort bekend, als alle bijdragen – ook van de sympathisanten van de nieuwe fietsronde – binnen zijn. In 2019 organiseert Rotary Zevenaar opnieuw de Liever de Liemers Fietsronde. De datum is vooralsnog 29 september 2019.

Meer berichten