Logo gemeentenieuwsonline.nl

Das Groessen ontvangt Duivense cultuurprijs Cul D’or

(foto gemaakt door: Theo Struijk)
(foto gemaakt door: Theo Struijk)

GROESSEN - Tijdens de manifestatie Duuve te Gek mocht Das Groessen afgelopen zondag de Cul D’orprijs in ontvangst nemen. Deze werd dit jaar voor de zeventiende keer uitgereikt.

Initiatiefnemer Cul-kwadraat beloont met deze prijs ieder jaar verenigingen of stichtingen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor de gemeenschap op cultureel gebied. Dit keer mocht Das Groessen de prijs in ontvangst nemen voor de bijzondere wijze waarop de stichting de afgelopen jaren reuring hebben gemaakt in het dorp Groessen met de manifestaties Das Groessen en de Das Groessen Kwis.
Er waren lovende woorden van bestuurslid Chris van de Ven van Cul-kwadraat over de verbindingen die binnen het dorp zijn gelegd en de bijzondere samenwerkingen die tussen verenigingen en bedrijven tot stand zijn gekomen. "Das Groessen bestaat uit een bestuur waar jong en oud samenwerken. Tijdens de evenementen helpt iedereen elkaar waar mogelijk. Groessenaren zijn hierdoor extra trots op hun dorp”, aldus Chris van de Ven.

Het bestuur van Das Groessen bestaat uit Manouk van Dijk, Shannon van Kerkhoff, Anton Mulder, Edwin Neijenhuis, Dorien den Balvert, Wouter Derksen en Sjoerd Geurts.

Meer berichten