Logo gemeentenieuwsonline.nl
Ritmisch Koor Babberich. (foto: Iensch)
Ritmisch Koor Babberich. (foto: Iensch) (Foto: Iensch)

Ritmisch Koor Babberich viert gouden jubileum

BABBERICH - Bijna is het zover! Lang er naar toe geleefd, veel geoefend en nog meer oefenen deze laatste weken voor de jubileumviering op zaterdag 20 oktober.

Het Ritmisch Koor, onder leiding van dirigent Theo Barten, staat al vijftig jaar garant voor mooie zang en vieringen met hedendaagse teksten en liedjes, met begeleiding van het combo. Het repertoire is vlot, eigentijds, veelzijdig en meertalig. De nummers worden door Theo speciaal voor het koor gearrangeerd, waardoor er een eigen, herkenbare en mooie klankkleur ontstaat. Naast de vieringen wordt er ook gezongen in verzorgingshuizen, op concerten met drumfanfare, harmonie of andere koren, kerstoptredens, (koren)festivals en andere evenementen.
Bestuursvoorzitster Esse: "Het verwondert ons steeds weer hoe muziek kan verbinden, dat we na zoveel jaren nog steeds met plezier en zoveel motivatie zingen in dit koor, ooit bedoeld om de jeugd naar de kerk te krijgen met moderne liedjes en pakkende teksten. Nu, na 50 jaar functioneert dat eigenlijk nog net zo. De koorleden en de kerkbezoekers zijn in al die jaren meegegroeid en voelen zich nog steeds verbonden met elkaar en de Sint-Franciscuskerk.

Het hele koor heeft zich ingezet om zoveel mogelijk oud-leden op te sporen en zij komen ook naar de jubileumviering. Het thema van de viering zal niemand verbazen, 'Verbondenheid: van vroeger tot nu, maar ook van kerk tot dorpsgemeenschap, van koor tot toehoorders'.
Het bestuur, leden, combo en dirigent van het Ritmisch Koor nodigt iedereen hartelijk uit voor hun jubileumviering op zaterdag 20 oktober om 19.00 uur in de Sint-Franciscuskerk van Babberich.

Meer berichten