Logo gemeentenieuwsonline.nl

Beter leren schaken

ZEVENAAR - Hebt u altijd al beter willen leren schaken? Maar het is er niet van gekomen? Dan is dit uw kans! De Zevenaarse schaakvereniging biedt beginnende schakers en zij die het al enigszins kunnen de mogelijkheid om deel te nemen aan de beginnerscursus volwassenenschaak.

Vanaf 25 september tot en met december wordt er elke week op dinsdagavond van 19.00 tot 19.45 uur lesgegeven door (zeer) ervaren clubspelers. Er wordt gewerkt uit het werkboek van de Stappenmethode (van Wijgerden/Brunia). In een tiental lessen worden de beginselen van het schaken behandeld zoals de stukken en de loop ervan, de velden, mat, pat, penning, dubbele aanval, enzovoort. Schaken is een bijzonder leuke bezigheid om mee bezig te zijn en bovendien om uw verstand te scherpen.

Het kan worden beoefend tot op zeer hoge leeftijd en kan leidt tot leuke sociale contacten. Tijdens de lessen is er ook aandacht voor echt gespeelde partijen, zodat u daar wat meer begrip voor krijgt.

De kosten zijn gelijk aan de kostprijs van het werkboek Stappenmethode, vijf euro. Er wordt lesgegeven in de locatie van de schaakvereniging in Ons Huis aan de Markt in Zevenaar (zalencentrum achter het kerkje tegenover boekhandel Rebers). Als deze uitdaging u aanspreekt bent u welkom. U kunt zich tot 15 september aanmelden bij Vincent Pelgrom (via telefoon 0316 524186 of via emailadres vincent.pelgrom@gmail.com).

Meer berichten