Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Podiumprijzen voor DJF Dance Centre op WK

ZEVENAAR – De DJF Dance crews hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de wereldkampioenschappen streetdance/hiphop en zijn liefst geëindigd in de top 7 van de wereld.

In de categorie under 18 novice en under 12 intermediate/advanced wisten D-Unit en Kids 'nBeats zich na voorrondes te plaatsen voor de finale van het WK streetdance/hiphop. Daar streden de teams tegen crews uit Rusland, Japan, Duitsland, Scotland en Engeland en eindigen de teams op een indrukwekkende vierde plek binnen hun categorie.

Eerder dit jaar in mei streden beide teams op het EK in Kalkar nog voor plaatsing voor het WK. Met een derde plaats voor D-Unit en vijfde plek voor Kids 'nBeats mochten zij door naar Glasgow om Nederland te vertegenwoordigen.

D-Unit en Kids 'nBeats van DJF Dance Centre dansten vrijdag in Glasgow de voorrondes voor de halve finale. In een sterk veld met 27 crews, plaatste D-Unit zich als derde rechtstreeks voor de finale op zondag. Kids 'nBeats mocht zich zaterdag tijdens de tweede voorronde nogmaals laten zien on stage.

De crews worden getraind door een team van docenten en choreografen; Kimberly Woesing, Joeri van Grol, Deborah Verberkt en Ruben Chi. Door vooraf flink te trainen hebben beide teams zich zo goed mogelijk voorbereid op dit internationale podium. En met resultaat. "Een podium van wereldniveau, en een zee van publiek heeft onze jongste dansers even doen beseffen waar ze stonden! Wat hebben ze er hard voor gewerkt en wat zijn we ongelooflijk trots op onze dansers. Maar ook op de support van meegereisde ouders, de mensen die ons thuis via social media volgden, maar ook op de sfeer onderling. Alleen maar genieten", aldus Joeri van Grol, eigenaar DJF Dance Centre en coach van beide teams.

Meer berichten